Anmeldelse: Mortenssons el guitar strenge

Mortenssons strenge – købt hos MUSIK-KONSULENTEN.DK

Af Claus Ibsen

Lidt ved et tilfælde er jeg kommet til at kende til Mortenssons strenge.
Et dejligt bekendtskab. Jeg har brugt det samme mærke strenge fra et af de store amerikanske mærker i mange år. Jeg har flere guitarer, da jeg eksperimenterer med forskellige stemninger af guitaren. Jeg benytter for tiden standard E, Eb, Open G, Open E og drop C. Jeg prøver mig lidt frem til hvilken guitar, der er god i open G, og her spiller strengene også ind.

Så da jeg var løbet tør for strenge, købte jeg Mortenssons el guitar strenge fra webshoppen musik-konsulenten.dk. De fungerer rigtig godt for mig.
Før der synes jeg lige der skulle gå et par dage før strengene lød ordentligt. De klirrede lige rigelig helt friske ude af posen. Til gengæld blev de også lidt kedelige i lyden efter en måned eller to.
Mortenssons lyder godt fra det øjeblik de er strenget op på guitaren.
En fin solid klang, der samtidig er levende. Jeg har brugt dem ca. tre måneder efterhånden nu, og har ikke følt behov for at strenge om. Faktisk begyndte jeg at strenge guitarer om, der ellers havde forholdsvis friske strenge fra det andet mærke. Bare fordi jeg bedre kan lide lyden af Mortenssons strengene.

Hver streng kommer i sin egen pose som godt kan være lidt genstridig at åbne uden en saks, og det er måske en lidt omstændig løsning. Men jeg tænker at indpakningen også har det formål at sørge for at strengene lyder godt når man skal bruge dem, så det er det værd. Jeg har prøvet 9’erne og 10’erne. Begge fungerer fint til mit brug. Jeg kunne måske godt bruge en lidt tykkere streng til drop-C. Det kan være jeg får det prøvet en dag.

Herlige strenge, og jeg tænker jeg bliver hængene ved det her mærke i årene fremover.

Med venlig hilsen
Claus Ibsen