Sådan vælger du den rette spanske guitar

Læs her hvordan du vælger den rette spanske guitar – om det er til dig selv eller til en anden.

Lad os først få styr på noget som jeg ved mange bliver forvirret over:
Den spanske guitar bliver i flæng også kaldt classical guitar, klassisk guitar og klassisk spansk guitar. Det vi taler om her er den samme guitar, nemlig spansk guitar.

Over 95% af alle nybegyndere starter på en spansk guitar
Det er min erfaring udfra vore salgstal at over 95% af alle nybegyndere starter på en spansk guitar, også kaldt en klassisk guitar.
Det er der især 2 gode grunde til: Gribebrættet på en spansk er lidt bredere end på en western og el-guitar. Det gør det lettere at tage et greb (en akkord), da der – så at sige – er lidt mere plads til en fejl hvor det stadig er rigtigt. Samtidig er strengene på en spansk af materialet nylon i modsætning til westernguitarer og el guitarer som er af stål og dermed væsentlig hårdere for fingerspidserne at trykke ind på gribebrættet for at lave en akkord.

Spansk guitar til nybegynder
Der findes jo et hav af spanske guitarer – Hvilken skal man så vælge?
Rette svar på det afhænger klart af formålet med den og budgettet.
Er guitaren til en nybegynder kan man vælge en guitar “til små penge” – på den måde har man en guitar man kan snuse til hvad det er for noget at spille spansk guitar.
Sådanne guitarer kan du se ved at klikke HER

Spansk guitar til nybegyndere og andre kvalitetsbevidste guitarister
På den anden side – hvis du ofrer lidt mere får du meget mere guitar. betaler du få hundrede mere får du en José Ribera guitar som mange musik undervisere anbefaler. Det gør de af mindst 2 grunde: For det første er disse José Ribera modeller optimeret meget mere på instrument mageriet og for det andet er alle modeller herfra bygget i væsentlig bedre materialer – ja faktisk de mest udsøgte træsorter til guitar – de træsorter der udfra et akustisk synspunkt giver den absolutte bedste guitarklang. Så her får du både en fryd for øjet, ørerne og spilleoplevelsen. Derfor er disse modeller populære til både nybegyndere der gerne vil have de bedste og letteste betingelser at spille under samt til øvede der går efter en spansk kvalitets guitar.
Se disse modeller HER samt HER

De spanske guitarer “midt imellem”
Der findes guitarer som kvalitetsmæssigt ligger mellem de prisbillige modeller og de absolutte bedste. Det er guitarer med gran dæk. Modellerne her er ganske populære idet kan for små penge får ekstra go lyd – netop grundet man har benyttet grantræ til dækket, den bløde træsort er ideel til at skabe en guitar med velklang – endda til forholdsvis små penge!
Her kan du se modellerne med gran dæk

Spansk guitar til små fingre!
Mange mennesker der kender lidt til de forskellige guitar typer vil gerne spille spansk guitar men vælger måske en western eller tør slet ikke gå igang med at spille spansk fordi gribebrættet er for bred til korte fingre. Her findes der en ret interessant løsning som bliver mere og mere populær – spansk guitar modeller med smal gribebræt. Den perfekte løsning til teenagere og voksne med korte fingre. Læs mere om spanske guitarer med smal gribebræt HER

Venstre hånd spansk guitar?
På verdensplan er der aldrig før solgt så mange spanske guitarer i venstrehånds modeller – også kaldt left hand modeller.
Her får du så bestemt samme guitar på alle måder – blot til venstrehånd. De er hele vejen igennem bygget op fra bunden af til at skulle ende med at være en venstrehånds spansk guitar. Har man lidt fingersnilde kan man også købe en højrehånds model – guitarens sadel og stol skal så justeres – ofte gøres dette med en meget lille fil – så strengene ender med at have optimal højde i forhold til gribebræt. Dog – køber du en der er født til at være en lefthand – ja så er der ikke så meget at tænke over – udover at gå i gang med at øve dig!
Alle spansk guitar venstrehånds modeller ses her

Spansk guitar til forstærker?
Er guitaristen mere til at kunne sætte strøm til guitaren, som mange kalder det at have en guitar med indbygget pickup, som kan tilsluttes forstærker, findes der også populære guitarer hertil. De er typisk bygget op med cutaway og aktiv pickup – klar til at plugge til en forstærker, hvadenten det er en combo forstærker eller et komplet scene PA anlæg.
Se de spanske guitarer med pick up og cutaway her

De bedste af de bedste spanske guitar modeller
Vil man gerne have en go stabil guitar med top lyd og top justeret og dermed legende let at spilel på – ja så er disse José Ribera modeller her klart mine favoritter – her er der kælet for hvert enkelt instrument, man har udvalgt hvert enkelt stykke træ til instrumentet og man har brugt den nødvendige tid på at sikre at hvert enkelt instrument er optimal at spille på.
Se de absolut bedste José Ribera spanske guitarer HER

Lidt om tilbehør:
Er man nybegynder og har man intet tilbehør kan du her finde 2 start tilbehørspakker der indeholder alt du skal bruge:
Guitar tilbehørspakker – klik her
Alt kan naturligvis købes enkeltvis men du sparer mange penge ved samlet køb!

Andreas Mortensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *