Vælg den rette børneguitar!

HVORDAN VÆLGER DU DEN PERFEKTE BØRNEGUITAR?

Sådan vælger du rette børneguitar!
Tips til hvordan du vælger rette guitar til børn

Når man skal ud og bruge penge på en børneguitar vil man jo gerne sikre sig at den kan bruges så længe som muligt.

Tænker man sådan er det måske første fejl man begår.

For køber man en model der i virkeligheden er for stor til guitaristen, risikerer man at barnet mister lysten til at spille på instrumentet,da det er for stor og “umulig at bruge”

Med mere end 20 års erfaring i at hjælpe forældre og ikke mindst bedsteforældre til at vælge rette guitar til rette barn har jeg lyttet til de mange mange kunders tilbagemeldinger

hvad angår størrelse. Den erfaring som kunder har givet mig er det jeg anbefaler på vor hjemmeside. Størrelse er jo en sjov “størrelse” og jeg er helt med på at det er lidt plus/minus.

Men som rettesnor har det vist sig at guiden her holder vand:

Børn optil 4 år. Klik her!

Disse modeller er designet som Min Første Guitar hvor leg skaber nysgerrighed overfor et musikinstrument og øge barnets motorik. Hvem ved hvad næste step bliver?

Børn i alderen 5 – 8 år rammer plet med 1/4 størrelse. Klik her!

Disse modeller er meget populære, garanteret fordi de er bygget på samme måde som en voksen model – alt er bare mindre.

Fra alderen 7 år anbefaler jeg 1/2 størrelse. Klik her!

Her er en prisbillig J serie som er populær. De er til at komme til for penge og spiller fint. Dog er de masseproduceret så der er ikke kælet for detaljen her – med det er forståeligt til prisen.

HG serien fra Jose Ribera vinder mere og mere inpas på det danske marked. De koster lidt ekstra men du får MEGET mere ekstra for dine penge her. Der er kælet for hver detalje her. Du får et instrument der er bygget af bedre træsorter, som giver en klart bedre klang. Hvert enkelt instrument er gået igennem af en instrumentmager som har justeret instrumentet så strengene har den optimale afstand til gribebrættet og dermed lettest at spille på – i det hele taget er hvert instrument gået igennem så alt er som det skal være inden instrumentet forlader instrument mageriet. Mon ikke det er den bedste start man kan give en ny guitarist?

Jeg tror også det er grunden til at Jose Ribera modellerne er anbefalet af mange musik-undervisere rundt om i landet.

Er barnet ca. 10 år eller over passer 3/4 størrelsen. Klik her!

Her er udvalget også stort med en pris-billig C serie hvor man får meget for pengene. Går man til undervisning eller påtænker at ville senere anbefaler vi som mange musik lærere

landet over at se i retning af en Jose Ribera model som klart er et bedre instrument både for øjne, ører og fingre. Jose Ribera har mange lækre detaljer.

Størrelsen 7/8 køber mange til alderen fra 11 år. Klik her!

Sjovt nok hører jeg en del sige at de fik en 3/4 eller en 7/8 i deres teenage år og at de stadig bruger samme instrument. Det siger lidt om at det vi vænner os til

fortsætter vi måske bare med – især hvis instrumentet måske er lidt for lille, modsat for stor – så er det at man godt kan gå lidt kold når man “skal” øve sig.

Her gælder det også at vi lagerfører 2 serier; Jose Ribera instrumenterne med de fine detaljer, den ekstra sprøde klang som er en leg at spille på fordi man har brugt lidt mere tid

da man byggede den så strengene sidder hvor de skal; ikke for lav og heller ikke før høj.

Tillige har vi de populære pris-billige modeller som mange også køber.

 

Sidst men ikke mindst har vi også, efter mange opfordringer, nu i en årrække haft 1/2 størrelse el-guitarer. Klik her!

Kunders tilbagemelding på disse er at de er perfekte til børn fra 6-10 år samt en del guitarister bruger dem på farten da de er lette at have med rundt – på ferier,

opvarmning til koncerter og så videre. Her skal du ikke tage fejl af prisen; fordi vi selv importerer dem får du tosset meget for dine penge. Også her.

Køb børneguitarer 0-16 år her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *